15 september 2011 t/m 22 september 2011: Live-aboard See Serpent FLeet’s “MY OBSESSION” Egypte

Het is vroeg, eigenlijk veel te vroeg om op te staan en naar Schiphol te vertrekken voor een vlucht naar Egypte. Zij het niet, dat deze vlucht het begin is van een unieke ervaring voor 4 leden die zich een jaar geleden hebben aangesloten bij een groep vrienden die elk 2e jaar een dergelijke duiksafari organiseren.

 

Nadat we de groep op de afgesproken tijd en plaats in de vertrekhal van Schiphol hebben ontmoet, gaat de reis, na inchecken en de helaas noodzakelijke daarmee gepaarde formaliteiten, richting Marsa Alam Egypte.

 

We worden in de aankomsthal van het vliegveld Marsa Alam opgevangen door één van de twee duikgidsen van”MY OBSESSION”, het schip waarop we de komende 7 dagen zullen vertoeven.Obsession1

 

Een ding is gelijk al duidelijk: aan de luxe van de boot en de vakbekwaamheid en de hulpvaardigheid crew zal het niet liggen.

De kajuiten worden verdeeld en de warme kleding wordt verwisseld voor luchtige zomerkleding.

Het eerste diner is daarna een feit en het eerder geschetste vermoeden over vakbekwaamheid, word bewaarheid. Het diner is perfect bereid en geserveerd.

Na formulieren e.d. invullen en een aantal uren natafelen op een van de twee bovendekken gaat iedereen naar z’n kajuit met airco. De 1ste dag van reizen en formaliteiten zit erop.

 

Uitslapen is er deze vakantie zeker niet bij, dat is het eerste wat ’s morgens duidelijk wordt. En waarom ook, iedereen komt om te duiken, en dat zoveel mogelijk.

De 2e dag bestaat uit tanken van de boot, een centrale briefing over hoe alles in zijn werk gaat, wie op de boot wat doet en wat er van iedereen verlangt wordt.

Vertelt wordt dat er 4 duiken op één dag gemaakt gaan wordt en één keer wordt er i.p.v duiken, gesnorkeld wordt in een rif waar vaak dolfijnen zijn gespot.

Dit belooft veel goeds. We hebben er zin in!!

 

Na een aantal uren varen volgt de duikbriefing die voortaan elke keer voor een duik gehouden wordt.

Er wordt gedoken met Nitrox, de keuze is tussen een beperkt aantal 15 liter flessen en het merendeel 12 liter flessen.

De bedoeling is om van het duikplatform van de boot te duiken maar ook worden een aantal duiken vanuit 2 zodiacs gestart en beëindigt.

Men kan er voor kiezen om met een gids te duiken, in groepjes of met z’n tweeën.

De briefings zijn duidelijk en informatief, er worden situatieschetsen van de duik locaties getoond die erg duidelijk en waarheidsgetrouw zijn.

 

De duiken die we deze week maken kennen een grote variatie in beleving, omgeving en leven. Om elke duik afzonderlijk te gaan beschrijven gaat me dan ook te ver en is nooit realistisch.

Omdat ik nooit een eenduidige bloemlezing kan geven van wat we gezien hebben en wat voor je opduikt, beperk ik mij tot een samenvatting.

Grillige en glooiende “coral-pinnacles” en  koraalriffen met donkere en zonnige doorgangen met: koraal, in alle soorten, kleuren, vormen en maten (onaangetast) triggerfish, blue spotted stingray’s, schilpadden, diverse merken butterfly-fish, lionfish, murene’s, grote napoleonfish, white tippedshark, eagle ray, blue tang, clownfish (hondsbrutaal en een tikkeltje agressief), barracudda’s, tonijn, dolfijnen enz. en prachtig begroeide scheepswrakken die bevolkt worden door vele levensvormen.

Dit allemaal steekt haarscherp af tegen het sneeuwwitte zand van de zeebodem en het felblauwe zeewater met de daar doorheen schijnende zon……

 

Elke nieuwe dag wordt gekenmerkt door mooi weer, gezelligheid, vakmanschap en toewijding van de crew en gidsen, fantastische duiklocaties, lekker eten en drinken, en elke keer weer de meest humoristische afsluitingen van de dag als we allemaal bij elkaar zitten op de bovendek. Hier word de dag met veel humor en gevatte vraag en antwoord geanaliseerd.

Het zijn intensieve dagen, die omgevlogen zijn, maar die bij iedereen en onuitwisbare indruk hebben achtergelaten.

Wil je weten of er naast het duiken door nog andere, leuke, grappige en memorabele dingen gebeurd zijn die de moeite  van vermelden waard zijn? Absoluut! Heel veel zelfs!!.

Vraag het de DuikTeamLeudal-leden, die erbij waren, eens zelf! Want zij vertellen je graag en uitgebreid  over: één week Liveaboard op “MY OBSESSION” van de SEE SERPENT FLEET.

Gestart vanuit Marsa Alam Egypte en gedoken in het gebied St John’s Reef and the deep South.

Een regelrechte aanrader!!