6 juni 2014 Duikweekend België 2e verslag

Duikweekend 2014 Duikteam Leudal

Dit jaar was de animo voor het duikweekend weer groter als vorig jaar en terecht, we hebben er weer een prachtig evenement van gemaakt. Het was gezellig, de duiken waren apart, de camping was ideaal voor ons en het avondprogramma was goed gevarieerd.

 

Vrijdag 6 juni zijn de meeste gearriveerd op de kleine camping in Vogenee. De camping eigenaar en ik vermoed zijn vrouw waren zeer gastvrij. ‘ s Avonds een BBQ  om lekker gezellig het programma door te spreken en te genieten met een paar biertjes.

 

De volgende dag hebben we twee oude steengroeves bezocht. De eerste in Traigneaux.

De omgeving was uitnodigend en het was er niet zo druk. We kwamen er al snel achter waarom het niet druk was want het zicht was erg slecht, jammer maar we hebben er niet veel gezien. Maar de volgende groeve die dag was het tegenovergestelde deze was in Vodelee. Zicht perfect! Leuke objecten. Iedereen heeft er een perfecte duik gemaakt. Het avond programma flesvoetbal met BBQ liep voor menigeen uit op een nat pak.

Zondag 8 juni  zijn we nog eens terug gereden naar Vodelee maar heel Belgie was er dus voor ons geen plaats, jammer. We zijn toen bij een stuw, Barrage de L’eau D’Heure gaan duiken. Ook hier was het zicht goed en hebben we gedoken naar de vele objecten die hier in het water liggen. Er was nog enige discussie met omstander(s) over de betekenis van twee boeien bij elkaar?!

 

Ja, dan het laatste avondprogramma ook nu BBQ  met campingfriet en een buikschuif festijn.

Maandag stond in het teken van de terugreis. Na het ontbijt begon iedereen op te ruimen maar op enig moment begon het licht te waaien, te regenen, te onweren, een storm stak op, de camping veranderde in no-time in een licht ramp gebied. Omgevallen bomen, weggewaaide tenten, etc. Gelukkig waren wij net de dans ontsprongen. Een aantal hebben s’middags nog een stoomtrein ritje gemaakt, maar de meeste zijn naar huis gereden.

 

Iedereen die mee geweest is heeft via de groeps-app aangegeven dat het een super weekend was. Het duiken was perfect, de sfeer was super en de foto’s en filmpjes spreken voor zich en als je elkaar bedankt voor het mooie weekend dan is dat een teken dat dit duikweekend ook dit jaar de onderlinge band versterkt heeft. Wij zijn er volgend jaar weer bij!!

Bestuur, goed georganiseerd! Ben en Paul