De vereniging

Duikteam Leudal is in 2000 opgericht en is een jonge duikvereniging waar gezelligheid, gezamenlijke activiteiten en vooral duikplezier centraal staan. Onze leden komen uit de regio midden & noord Limburg en de vereniging is gevestigd in Heythuysen, gemeente Leudal. Op dit moment bestaat ons ledenbestand uit een gemengd gezelschap van zo’n 40 mannen, vrouwen & kinderen.

Interesse? schrijf je dan HIER in…

Duikteam Leudal is zoals gezegd, een duikvereniging waarin het gezin en de gezamenlijke gezelligheid voorop staan. Dat zie je dus ook terug in onze activiteiten die zeer regelmatig door onze enthousiaste leden georganiseerd worden. Natuurlijk staat het duiken centraal, echter lang niet alle leden zijn lid geworden alleen om wille van het  duiken. Voor veel leden is Duikteam Leudal op de eerste plaats een plek waar ze zich thuisvoelen en waar ze met collega-duikers en hun gezinsleden kunnen praten over hun gezamenlijke hobby en lekker actief samen kunnen gaan duiken.

Van oktober tot en met april huren we op vrijdagavond vanaf 21.15 uur het zwembad in Heythuysen. Op deze avonden kun je opgeleid worden totOpen Water Diver, Advanced Open Water Diver, Rescue Diver of Dive Master. Diegenen die al een brevet hebben kunnen hun vaardigheden oefenen, werken aan hun conditie of nemen hun duikuitrusting mee om gewoon lekker te duiken.

Een paar keer per jaar worden er tevens familieavonden in het zwembad georganiseerd. Leden kunnen dan hun gezin meenemen of familie en vrienden kennis laten maken met onze vereniging en de duiksport. Tijdens de familie avonden zijn alle faciliteiten zoals de glijbaan, sauna, stoombad, bubbelbad en kinderbad gratis beschikbaar voor leden en hun introducees. Natuurlijk zijn tijdens normale trainingsavonden gezinsleden van de leden van Duikteam Leudal ook van harte welkom in het water en in de kantine van het zwembad.

Naast de gezellige vrijdagavonden in zwembad worden er regelmatig duikdagen op andere locaties georganiseerd en een paar keer per jaar ook duikweekenden. Er wordt tijdens deze duikdagen gedoken op prachtige duikstekken die vaak voorzien zijn van speeltuinen, restaurants of zwembaden. Ook aan niet-duikende partners en gezinsleden wordt dan gedacht. Buiten het jaarlijkse camping-weekend, waar het hele gezin welkom is, worden er regelmatig evenementen georganiseerd die niet direct verband houden met de duiksport. Pure gezelligheid en kameraadschap dus! Ook gaan er ieder jaar wel leden naar een prachtige buitenlandse  bestemming om daar te genieten van de prachtige onderwater wereld, witte stranden, sfeervolle eetgelegenheden en heerlijk helder water. Regelmatig gaan leden gezamenlijk met hun gezinnen op duikvakanties en doen daar dan ook verslag van naar de overige leden middels een verhaaltje en een serie prachtige foto’s.

Alle uitstapjes die we doen hebben echter een ding gemeen, namelijk de vrijblijvendheid. Het is niet verplicht om aan een activiteit mee te doen of om iedere vrijdagavond naar de clubavond te komen. Ieder kiest voor zichzelf waar hij of zij aan deel wilt nemen. We willen mensen met een gezamenlijke hobby bij elkaar laten komen omdat men het leuk vind en plezier aan elkaar beleeft…….

Mocht je na het lezen van bovenstaand verhaal nieuwsgierig zijn geworden, kom dan eens op onze wekelijkse vrijdagavond(training) een praatje maken of duik gewoon eens mee en oordeel zelf of onze gezellige club bij je past.

Voor meer informatie over de gezelligste duikvereniging van Limburg kun je eenvoudigweg een mail sturen naar info@duikteamleudal.nl of persoonlijk contact opnemen met een van onze bestuursleden.

Voor informatie over de diverse duikopleidingen kun je bellen of mailen met onze PADI-instructeur:  Martijn Westerburgen 06-41813358 of info@duikteamleudal.nl

Interesse? schrijf je dan HIER in…