Specialties

PADI heeft vele specialties voor alle soorten duiken. De PADI instructeur van Duikteam Leudal kan jou hier alles over vertellen. We beschrijven op deze pagina de meest voorkomende specialties in onze vereniging.

Interesse? schrijf je dan HIER in…

Aware-visherkenning

Je zult merken dat je duiken nog leuker zijn als je de planten en dieren die je ziet herkent. Het leuke aan deze cursus is dat je de vaardigheden die je hier leert op iedere duikvakantie kunt gebruiken, want als je eenmaal de voornaamste visfamilies en de bijbehorende kenmerken kent kun je uitvissen welke soorten je op andere plekken in de wereld ziet.

Bergmeerduiker

Op plekken duiken die meer uitdaging bieden en tegelijkertijd je nieuwsgierigheid bevredigen (“Ik vraag me af wat er daar beneden te zien is?”) Het leuke van bergmeerduiken is dat je plaatsen verkent die veel mensen nooit hebben gezien.

Bootduiker

Duiken vanaf een boot is leuk, vooral wanneer je het idee hebt dat je je erop thuis voelt. Het is leuk om te weten wat je aan het doen bent.

Diepduiker

Het leuke aan deze cursus is de kans om het diepe te verkennen. ’t Is hartstikke gaaf!

Droogpakduiker

In een droogpak kun je op plekken duiken die wat meer uitdaging bieden, en je kunt langer doorduiken. Wanneer je de juiste duikkleding voor koud water hebt, kun je de elementen het hoofd bieden en profiteren van het zicht dat in de wintermaanden over het algemeen beter is – vooral op locaties in het binnenland zoals in zandafgravingen, meren, verdwijngaten en grotten, enz. Als droogpakduiker ben je uitgerust om te duiken op ongelooflijk mooie duikplekken in de koelere regionen op aarde die je het best in een droogpak kunt bezoeken, zelfs in de warmere maanden.

EAD-Nitrox

Je kunt langer onder water blijven en eerder terug het water ingaan. Geen wonder dat veel duikers deze specialty als eerste doen.

Multielevelduiker

Dit is een fantastische manier om te leren hoe je multi-levelduiken maakt, zelfs als je je duikcomputer hebt vergeten.

Nachtduiker

Maak kennis met een hele nieuwe cast van diertjes die tevoorschijn komen als de zon onder is. Bekijk je favoriete duikstekken ’s nachts vanuit een heel nieuw gezichtspunt.

Stromingsduiker

Stromingsduiken gaat bijna vanzelf en is ontspannend. Je laat je gewoon voortglijden en geniet van het vliegen onder water terwijl de stroming het werk doet.

Trimtechniek

Het leuke aan deze cursus is dat je je duikvaardigheden oppoetst op een manier die je misschien niet voor mogelijk had gehouden.

Wrakduiker

Het leuke aan PADI Wrakduiker is dat je naar wrakken toegaat, geheimen ontraadselt en de kennis en ervaring begint te krijgen waarmee je dingen kan zien die anderen niet opvallen. Soms ziet alleen het geoefend, ervaren oog dat een klein gat of open deur waarschijnlijk de oorzaak was van de ondergang van het vaartuig.

Ijsduiker

Verken het unieke onderwaterlandschap dat je alleen onder ijs kunt vinden. Je kunt een van de weinigen zijn die ooit onder een hard plafond van ijs hebben gedoken. Stel je het gezicht van je Divemaster eens voor als je op je volgende reis naar de Caraïbische zee je PADI IJsduiker-brevet laat zien.

Je krijgt misschien de mogelijkheid om onder de ijslaag met je uitgeademde bellen te spelen, of je hebt de kans om de unieke sport uit te proberen waarbij je ondersteboven op het ijsplafond gaat skiën.

Zoeken en bergen

Verloren voorwerpen vinden en ze naar de oppervlakte heffen. Het is leuk om de hefballon te gebruiken. Deze vaardigheden zijn niet alleen leuk maar ook erg praktisch en uiteindelijk ook nuttig omdat je ooit iets in het water zal verliezen. Als Zoeken en Bergen-duiker weet je hoe ernaar moet zoeken en hoe je het kan bergen.

Interesse? schrijf je dan HIER in…