Aware-visherkenning (Aware Fish ID)

PADI Project AWARE-Visherkenning (Fish Identification)

Heb je je tijdens of na een duik ooit afgevraagd: “Wat was dat nou?”

In de specialtycursus PADI Project AWARE-Visherkenning leer je de grondbeginselen van visherkenning zodat je de volgende keer het antwoord op je vraag weet.

Leer vele soorten vis te identificeren zodat je nog meer van je duikavonturen geniet

Waarom het zo leuk is

Je zult merken dat je duiken nog leuker zijn als je de planten en dieren die je ziet herkent. Het leuke aan deze cursus is dat je de vaardigheden die je hier leert op iedere duikvakantie kunt gebruiken, want als je eenmaal de voornaamste visfamilies en de bijbehorende kenmerken kent kun je uitvissen welke soorten je op andere plekken in de wereld ziet.

Een klipvis uit de Caraibische Zee heeft bijvoorbeeld ongeveer dezelfde vorm als een klipvis uit Zuidoost-Azië, maar hun kleuren en markeringen kunnen heel verschillend zijn. Als je weet tot welke familie de vis behoort, wordt het veel makkelijker om de plaatselijke naam op te zoeken, en kun je in iedere geval de plaatselijke duikinstructeur op slimme manier vragen wat je hebt gezien. Dat werkt beter dan te zeggen “iets geels met een gekke staartvin”.

Wat je leert

Tijdens twee duiken krijg je praktische ervaring in het zoeken naar en identificeren van de fascinerende vissen die je onder water ziet. Je leert:

  • Hoe je de kenmerken van vissenfamilies en vissensoorten identificeert
  • Technieken en strategieën voor visonderzoek
  • Duikplanning, organisatie en procedures voor visherkenning

Visherkenning