ADVANCED OPEN WATER DIVER

PADI ADVANCED OPEN WATER DIVER-CURSUS

Verkenningsduiken, opwinding, ervaringen
Daar gaat het bij de PADI Advanced Open Water Diver-cursus allemaal om. En nee, je hoeft niet gevorderd te zijn om de cursus te volgen – je kunt er meteen induiken na de
PADI Open Water Diver-cursus.

De Advanced Open Water Diver-cursus helpt je meer zelfvertrouwen te krijgen en je vaardigheden op te bouwen zodat je je prettiger gaat voelen in het water.

Dit is een goede manier om meer duiken te maken, en tevens te blijven leren onder toezicht van je PADI Instructor.
Deze cursus bouwt verder op wat je hebt geleerd en ontwikkelt nieuwe vaardigheden – je maakt kennis met nieuwe activiteiten en nieuwe manieren om leuk te duiken. Je scherpt je vaardigheden aan door vijf adventureduiken te maken waarin je kennismaakt met:

 • Onderwaternavigatie
 • Duiken in dieper water (meestal tussen de 18 en 30 meter)
 • Drie andere Adventureduiken naar keuze

Waarom het zo leuk is: jouw keuze
Een van de redenen dat de Advanced Open Water Diver-cursus zo leuk is, is dat je samen met je instructeur de keus hebt uit 15 verschillende Adventureduiken voor het afronden van je cursus. Je kunt digitale onderwaterfotografie uitproberen, wrakduiken, nachtduiken, duiken met onderwaterscooters, Trimtechniek en veel meer.

 • Krijg erkenning! Iedere Adventureduik van de PADI Advanced Open Water Diver-cursus mag meetellen als de eerste duik van de betreffende PADI Specialty Diver-cursus.

Advanced Open Water Diver-cursus online
Zeer binnenkort maakt de PADI Advanced Open Water Diver-cursus deel uit van PADI eLearningR. In de online Advanced Open Water Diver-cursus kun je meteen beginnen met de achtergrondinformatie die nodig is voor de zeven populairste Adventureduiken (hoewel jij en je instructeur nog steeds iedere Adventureduik kunnen kiezen).

Wat je leert
De kennis en de vaardigheden die je in de Advanced Open Water Diver-cursus leert zijn afhankelijk van je interesses en de avonturen die je beleeft, maar de cursus bevat altijd:

 • Praktische aspecten van diepduiken
 • Fysiologische aspecten van diepere duiken
 • Meer manieren om je onderwaterkompas te gebruiken
 • Hoe je navigeert aan de hand van zwemslagen, visuele referentiepunten en tijd
 • Hoe je je duikcomputer en de Elektronische sportduikplanner (eRDPTM) beter kunt gebruiken.
 • En nog veel, heel veel meer, afhankelijk van de Adventureduiken die je kiest.

Deelnamevereisten
Om deze cursus te doen, moet je

 • PADI Open Water Diver zijn (of een kwalificerend brevet van een andere opleidingsorganisatie hebben)
 • 15 jaar oud zijn (12 voor Junior Advanced Open Water Diver)

Je volgende avontuur
Nadat je een specialty in de Advanced Open Water Diver-cursus hebt uitgeprobeerd, wil je waarschijnlijk de hele cursus volgen en meer leren:

bergmeerduiken, AWARE-visherkenning, bootduiken, diepduiken, onderwaterscooter, stromingsduiken, droogpakduiken, multilevel- en computerduiken, nachtduiken, trimtechniek, zoeken en bergen, onderwaterbiologie, onderwaternavigatie, onderwaterfotografie, onderwatervideografie, wrakduiken

Interesse? schrijf je dan HIER in…