26 augustus 2011. Geslaagde 1e introductieavond voor belangstellenden

Heythuysen – Op 26 augustus jl. is de 1ste instructieavond van duikteam Leudal ruim bezocht door 20 belangstellenden, jong en oud, die gebruik maakten van de mogelijkheid om gratis een proefduik te maken in het zwembad van sportcentrum LACO ”Aoreven” in Heythuysen.

Omdat er meer aanmeldingen waren als beschikbare begeleiders en duikspullen, is besloten om een 2e instructieavond te organiseren op 7 oktober a.s. om iedereen een optimale begeleiding te kunnen garanderen.

 

 

 

De aanwezigen werden bij binnenkomst via een z.g. briefing voorbereid door de instructeur van het duikteam met noodzakelijke theorie om een ontspannen proefduik te kunnen maken.

Via één op één begeleiding door ervaren duikteamleden werden de inmiddels enthousiaste mensen in 1½ uur DSCF1232daarna begeleid en geïnstrueerd.Ondanks de ogenschijnlijke drukte, kwam iedereen ruim aan zijn trekken om de kunst van het duiken eens aan de levende lijve te ondervinden.

DuikTeam Leudal had gezorgd voor een leuke afleiding onderwater om zodoende het onderwater ademen te stimuleren.

Dit werd door alle aanwezigen erg gewaardeerd en er werd gretig gebruik van gemaakt.

Maar ook werden met de bezoekers, die al eens een proefduik gemaakt hadden en/of de smaak snel te pakken hadden, een aantal oefeningen gedaan die bij duikcursussen geleerd worden.

Bijvoorbeeld: de duikbril water vrijmaken onderwater als deze, gedeeltelijk, is volgestroomd met water. En het terug vinden van de ademautomaat, mocht deze een keer, door welke reden dan ook, uit je mond geraken en niet onmiddellijk binnen handbereik zijn.

Naar mate de avond vorderde maakte de drempelvrees, die toch wel bij sommigen aanwezig was, plaats voor enthousiasme en kreeg iedereen zichtbaar plezier in het duiken.

Dit uitte zich nadat iedereen weer aangekleed was in het feit dat een aantal mensen zich spontaan aanmelden voor een beginnende cursus PADI OPENWATER met een bij de prijs inbegrepen 1-jarig lidmaatschap van DuikTeam Leudal.

Dit nadat de belangstellenden uitvoerig waren ingelicht over het duiken en de nevenactiviteiten van DuikTeam Leudal, waarbij ook (niet-duikende) familieleden nadrukkelijk betrokken worden.

 

Deze avond werd eens te meer duidelijk dat gezelligheid en sportiviteit heel goed hand in hand gaan bij DuikTeam Leudal. Een gezellig sportieve vereniging die de goedkoopste duikopleidingen aanbied in de regio midden-Limburg waarmee je overal te wereld kunt en mag duiken

DuikTeam Leudal kan terug kijken op een, in vele opzichten, geslaagde avond.

Maar niet alleen terugkijken, ook vooruit kijken. Op 7 oktober a.s. is namelijk de volgende instructie avond, die net zo zal slagen als deze avond.

 

Wil je er op 7 oktober graag bij zijn? Dat kan door je aan te melden voor een gratis proefduik.

Stuur ons een email met je T-shirt maat zodat wij een passend duikjacket kunnen regelen en je schoenmaat voor een paar passende vinnen.

Het enigste wat je zelf meebrengt is badkleding en een handdoek. Wij zorgen er dan voor dat je op een rustige en ontspannen manier gaat kennis maken met een unieke sport die erg laagdrempelig is en dus bereikbaar is voor iedereen.

Stuur je email naar info@duikteamleudal.nl en je ontvangt zo spoedig mogelijk een bevestiging met de noodzakelijkste gegevens.

Wil je je direct al aanmelden voor een beginnende of gevorderde duikcursus, inclusief lidmaatschap, of informatie hierover, stuur dan een email naar mwesterburgen@home.nl.

 

We zien je graag terug op 7 oktober in het zwembad van sportcentrum LACO “Aoreven” in Heythuysen.

Wil je een impressie van DuikTeam Leudal? Bezoek dan eens, vanaf 14 oktober, elke vrijdagavond van 21:15 u tot 23:00 onze clubavond in Sportcentrum LACO “Aoreven” om een indruk te krijgen van ons duikteam.