1 september 2012 Stichting Chronos versus DuikTeam Leudal

Op zaterdag 1 september hebben wij van Stichting Chronos samen met Duikteam Leudal een onvergetelijke middag kunnen organiseren voor een kleine groep spelers van levend rollenspel.

Stichting Chronos organiseert evenementen waarbij mensen in een andere rol kunnen kruipen (acteren) en allerlei gebeurtenissen ondergaan en beleven in het spel.

De groep die bij Duikteam Leudal kwam speelde een team van zes speciaal opgeleide militairen en waren op missie om een bom te ontmantelen. Het zwembad deed daarbij perfect dienst als een representatie van een waterzuiveringsinstallatie waarin de fictieve bom was geplaatst.Bom2

We werden hartelijk ontvangen door het duikteam en na het omkleden kregen de zes zogenaamde militairen een duidelijke instructie over het gebruik van het materiaal, de duiktekens en veiligheid. De één op één begeleiding maakte het mogelijk dat iedereen in zijn of haar eigen tempo de onderwaterwereld kon verkennen en het duiken zich eigen kon maken. Na een uurtje oefenen was het aan de zes deelnemers om samen zelfstandig te duiken onder toeziend oog van het duikteam.

De fictieve bom die Stichting Chronos had gemaakt werd door het duikteam onder water geplaatst. De deelnemers hebben onder water samen moeten werken om het mechanisme open te schroeven en konden daarbij dankbaar gebruik maken van de duiktekens. Het werd door hen als zeer indrukwekkend, spannend en ‘net echt’ ervaren om op deze manierbezig te zijn.

Voor zowel Stichting Chronos als voor Duikteam Leudal was dit een unicum. Nooit eerder zijn spelers van levend rollenspel onder water gegaan en nooit eerder heeft het duikteam een verhaal met acteurs onder water gefaciliteerd.

Duikteam Leudal heeft gezorgd voor onderwater foto- en videomateriaal waar wij hen heel dankbaar voor zijn. Ze zijn een fantastische herinnering aan deze zeer geslaagde dag!

Groetjes namens Stichting Chronos.