10 november 2013 Bezoek La Gombe

La Gombe 10-11-2013,

 

De dag begon niet zo uitnodigend, het regende en het was wat frisjes, maar voor een echte doorgewinterde duiker bij duikteam Leudal geen reden om niet mee te gaan naar de geplande activiteit in La Gombe.

 

We vertrokken dan ook zo rond 9.00 uur met zo’n vijftien man vanuit Maasbracht. Het werd overigens weer eens tijd dat we er naar toe gingen want een aantal van ons wisten de weg niet meer. 🙂  Bij aankomst en gedurende de loop van de dag klaarde het weer langzaam op en begon warempel de zon af en toe te schijnen.

 

La Gombe heeft een aparte uitstraling, dat komt wellicht door de bergachtige ligging, de oude gebouwen, het gezellige cafeetje en natuurlijk de aard van de plas. Onder water kom je van alles tegen, grote overgangen van ondiep naar diep, veel spannende objecten, heel veel diverse vis soorten die duikers duidelijk gewend zijn en heel dicht bij komen of zelfs tegen je aan zwemmen.

 

Onder toeziend oog van Martijn heeft Berry de duik-briefing gedaan waarbij waakzaamheid, veiligheid en nuttige informatie over de plas aan de orde kwamen. Vervolgens hebben we er twee mooie duiken gemaakt en verder gezellig met elkaar vertoeft. Op weg naar huis hebben we in Maastricht gezellig samen een frietje gegeten vervolgens zijn we vandaar uit naar huis gereden.

 

Voor de afmelders van dit keer en leden die bij een volgend uitstapje twijfelen om mee te gaan kan ik alleen maar zeggen (op zijn brabants) “het was weer zoals altijd, kei gezellig” en laat dit in de toekomst niet aan je voorbij gaan!

 

Foto’s zijn te vinden in de Foto gallery op deze website!

 

Groeten,

 

Paul Derks