Egypte liveaboard 2016

Afgelopen maand zijn leden van ons duikteam samen met leden van duikteam Nederweert naar Egypte geweest voor een week duiken met een Liveaboard. De vertrekhal van vliegveld Köln/Bonn was het gekozen trefpunt voor de eerste “samensmelting” van beide teams. Kennismaking was er min of meer al geweest via een groepsapp waar druk gebruik van werd gemaakt. Iedereen ventileerde hierop zijn verwachtingen, hoop en wetenaardigheden, en niet op de laatste plaats een hele hoop voorpret, over de aanstaande reis. Verder verscheen regelmatig “vergeet niet mee te nemen…en “denk aan…… Kort samengevat: via de app al heel snel duidelijk dat het eens een heel gezellige reis kon gaan worden. Handen werden geschud, schouderklopjes uitgedeeld. De eerste van de drie jarige die we op deze reis zouden krijgen, deelde plakken cake uit die smakelijk veroberd werden. Tijd om in te checken en de focus op Egypte en de Liveaboard te leggen.
Na een voorspoedige vliegreis landen we in een zonovergoten Egypte.
Een busreis door Hurghada eindigde bij ons varend hotel voor de komende week, de MS Contessa Mia, waar we hartelijk werden verwelkomd doorde kapitein, de crew en 2 duikgidsen.
De hutten verdeeld, korte broeken aan, zonnebrillen op, de motoren gestart. It giet on!
Interessante wrakken, mooi begroeid, Koraalriffen met talloze kleurige en indrukwekkende vissen.
Fantastisch mooie nachtduiken waarbij zeeleven tevoorschijn kwam dat zich bij daglicht verschuilt.
Gidsen die ons gevraagd en ongevraagd overspoelden met wetenswaardigheden over de duikplaatsen.
Heerlijk eten en drinken.
Zon op een achterdek op een rustig kabbelende zee. Maar ook een ruwe zee met hoge golven zittend op dat zelfde achterdek.
En lol, ontzettend veel lol en gezelligheid.
Gedetailleerd beschrijven wat we allemaal gezien hebbben op deze fantastisch mooie reis met een hele leuke gezellige groep mensen die één passie delen, is niet rëeel.
Daarom verwijs ik je naar de leden van beide duikteams die erbij waren voor de details. Laat je uitgebreid vertellen door de personen die erbij waren.
Rest mij nog een, wellicht niet geheel onbelangrijk, detail.
Afgesproken is dat er in 2018 gekeken wordt of er weer een Liveaboard georganiseerd gaat worden.
Dan zal het reisdoel zijn “The Brother Islands” in Egypte.
Hoe dan ook, Liveaboard, een echte aanrader!!!!