25 april 2011: Paasduik 2011

Druk, hartstikke druk, dat was het op deze warme lentedag in Thorn maar zeker aan de Grote Hegge. Thorn, dat zich zichtbaar
al aan het voorbereiden is op de komst van ons allergeliefde vorstin Trix en Prins Pils.
Joost en ondergetekende rijden omstreeks 10:30u naar de slagboom van de duikstek.

Dan blijkt al heel snel dat de “Boschmolenplas” in Panheel vandaag veel inkomsten misloopt doordat een hele kolonne duikers van Nederweert en “losse”duikparen dezelfde ideeen hadden als wij. Een Paasduik in de “Grote Hegge”.

Na een lucratief  dealtje voor wat betreft de entree geregeld te hebben voor onze leden rijden we het terrein op.
Nu was het regelen van dat dealtje niet de grootste opgave die dag want de persoon in kwestie had eurotekens in z’n ogen, vooral toen ik zei dat we met 10 personen en 5 auto’s kwamen en geen kaartjes hoefde voor de administratie.
Het luttele bedrag verdween dan ook linea recta naar z’n kontzak. Hij blij, wij blij.
Aangekomen hebben allereerst oog voor een geschikt plekje waar de tent geplaatst moet worden.
Niet te lang treuzelen want gestaag arriveren de talrijke duikers van de andere duikteams en de ene na de andere parkeerplaats wordt bezet.
De tent word uitgepakt en opgezet door de andere leden die de een na de ander arriveren.
Alle ingrediënten voor een geslaagde leuke gezellige duikdag zijn aanwezig: Schitterend weer, gezellige teamleden, mooie duikstek,  koffie thee, broodjes, frisdrank, bier en zeker niet op de laatste plaats: fel gekleurde kakelverse paaseieren.
Paul heeft weer zijn uiterste best gedaan voor een grote verscheidenheid aan soorten broodjes met dito beleg. Met ruim voldoende koffie is de trend is gezet. Gezelligheid!!
Maar omdat er ook gedoken moet worden, begint Joost met een briefing over wat deze dag de bedoeling is.
Buddyparen worden samengesteld en iedereen hijst zich in een heerlijk warm droogpak of een zeker niet veel  koeler natpak.
Paniek bij Joke! Mijn manometer geeft 0 bar aan!!
“Ja Joke dat doen manometers als de fles nog dicht is”, waren de talrijke sussende opmerkingen van onze leden naar Joke.
Tegen zoveel overmacht aan onweerlegbare logica kon zelfs Joke niet op en bekende schoorvoetend “Sorry, voor de paniek” .
Nu kon de paassduik dan echt beginnen.
 
Doordat er veel duikers waren was het zicht onder water op plaatsen om te huilen en op andere plaatsen was het weer goed.
De meeste buddyparen gingen naarstig op zoek naar het voorwerp dat als zoekopdracht was meegegeven door Joost bij z’n briefing.
Anderen zocht het kleine wrakje en het grote wrak op. De snoekbaarzen zijn weer rijkelijk aanwezig en weten van geen wijken als het gaat om de verdediging van hun nog te ontspruiten kroost.
Aan de boeg van het grote wrak hangt een oud anker dat door een gelamineerde beschrijving ook als zodanig wordt beschreven.
Verder lagen links en rechts paaseieren in overvloed als duikobjecten van het duikteam uit Nederweert, afblijven dus.
Na ongeveer 30 minuten duiken herrees eenieder uit het troebele duikwater en had zijn eigen verhaal.
Omkleden, debriefing. Frisdrank en het bier kwamen uit het water met een acceptabele temperatuur voor consumptie.
Hierbij bleek dat Veronique(samen  met Martijn!),het object als enigste had gevonden en er dus met de (paas)eieren aan de haal ging.
Om 15:30 werd er opgeruimd en ging een ieder zijn eigen weg voor een verdere invulling van wat toch al een geslaagde 2de paasdag(duik) was.